PaylasimForum | Paylasmak Güzeldir...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Portakallı Pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
-busted-
Admin
Admin
-busted-


Erkek Mesaj Sayısı : 192
Yaş : 33
İş/Hobiler : Öğrenci
Lakap : -busted-
Puanı : <div class="js-kit-rating" view="score" path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Uyarı : Türkçemizi doğru kullanalım
Kayıt tarihi : 05/07/08

Aldığı Teşekkürler
Aldığı Teşekkürler:
Portakallı Pilav Left_bar_bleue0/0Portakallı Pilav Empty_bar_bleue  (0/0)
Portakallı Pilav Empty
MesajKonu: Portakallı Pilav   Portakallı Pilav Icon_minitimePtsi Tem. 14, 2008 9:03 pm

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:


2 su bardağı baldo pirinç

2.5 su bardağı su

1 su bardağı taze portakal suyu

2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu

1 çay bardağı kuru üzüm

40 gr tereyağı

Tuz

Hazırlanışı:

* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün.

* Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal
suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler
suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip
harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika
dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://paylasimforum.ace.st
 
Portakallı Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hamsili Pilav

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PaylasimForum | Paylasmak Güzeldir... :: Güncel Hayat :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: