PaylasimForum | Paylasmak Güzeldir...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Hamsili Pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
-busted-
Admin
Admin
-busted-


Erkek Mesaj Sayısı : 192
Yaş : 33
İş/Hobiler : Öğrenci
Lakap : -busted-
Puanı : <div class="js-kit-rating" view="score" path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Uyarı : Türkçemizi doğru kullanalım
Kayıt tarihi : 05/07/08

Aldığı Teşekkürler
Aldığı Teşekkürler:
Hamsili Pilav Left_bar_bleue0/0Hamsili Pilav Empty_bar_bleue  (0/0)
Hamsili Pilav Empty
MesajKonu: Hamsili Pilav   Hamsili Pilav Icon_minitimePtsi Tem. 14, 2008 9:00 pm

Malzemeler ;

6 kişi için Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın.
Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun.
İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun. Üzerine iki
bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve pulbiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca
ateşi kısın pilav pişedursun, o arada suyu
iyice süzülen hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye sırtları tepsiye gelecek şekilde sıra sıra dizin.

Dizerken ortadan başlayın ki hamsiler güneş gibi dizilsin ve görüntü
güzel olsun. Pilav pişince iyice karıştırın, hamsilerin üzerine yayın. Kalan hamsileri de aynı şekilde pilavın üzerine dizin.
180-200 dereceli önceden ısıtılmış fırında hamsiler pembeleşene
kadar kızartın.

750 gr hamsi,
1 ½ Su Bardağı Pirinç
2 tane kuru soğan,
1 yemek kaşığı Tereyağ (yada sıvı yağ isteğe göre),
2 Su Bardağı Su
1 yemek kaşığı Kuş Üzümü,
1 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık,
Yani Bahar, Tuz, Pul Biber

Sıcakken Servis Yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://paylasimforum.ace.st
 
Hamsili Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PaylasimForum | Paylasmak Güzeldir... :: Güncel Hayat :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: