- 1 adet orta boy karnabahar, - 2 adet havuç, - 2 adet soğan, - 6 diş sarımsak, - ½ limon suyu, - 2 yemek kaşığı pirinç, - ½ demet dereotu, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 çay bardağı zeytinyağ.
Yapılışı: Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağının yarıını tencereye alıp kızdırın. Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun. Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin. Üzerine pirinç ve tuzotu serpin. 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin. Limon suyunu ekleyin. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuyunca servis yapın.