MALZEMELER 4 adet haşlanmış patates 1 adet haşlanmış havuç 1 kase yoğurt 1 kaşık mayonez 1 tatlı kaşığı domates salçası 4 diş sarımsak tuz, 2 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı dövülmüş pul biber 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvıyağ Bir tutam maydanoz
HAZIRLANIŞI Haşlanmış patatesler ile havuç sıcak sıcak soyulur ve salata yapar gibi doğranır.Tuzlanarak derin bir servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt, mayonez ve tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır. Bu karışıma nane ve pul biber eklenerek patates ve havuçların üzerine dökülür, fakat karıştırılmaz. Diğer yanda eritilen yağın içine sıvıyağ ve salça konarak pişirilir. Yoğurtlu karışımın üzerine şekilli olarak kaşıkla dökülür. Maydanozla süslenip hemen servis yapılır.