MALZEMELER 12 adet dolmalık biber 2 adet patlıcan 2 adet domates 8-10 adet soğan 350 gr. pirinç 1 kahve fincanı üzüm 1 kahve fincanı fıstık 2 çorba kaşığı şeker Yarım paket tarçın Yarım paket yenibahar 1 demet nane 2 bardak Ayçiçek,yağı Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI Soğanları ince kıyıp, bir bardak ayçiçek yağı ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karıştırarak 2 dakika daha kavurun. Ayrı bir kap içerisinde kavurduğunuz fıstıkları, yıkanmış üzümü, şekeri ve tuzu katın. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pişirin. Tarçını ve yenibaharı ve naneyi de katın.D olma içi ılınınca biberleri ve içleri boşaltılmış, tuzda bıraklımş patlıcanları doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yağı katarak önce hızlı, 2 dakika sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.