8 diş sarmısak (Macun haline gelene kadar dövülmüş) Sos Malzemesi ;
½ bardak sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
Bulgurun üzerine kaynar suyu dökerek bir iki karıştırdıktan sonra soğumaya ve şişmeye bırakın. Ara sıra karıştırın. Bulgur soğuyunca unu ekleyip kaşıkla düzgün bir şekilde her tarafa eşit dağılmasını sağlayın. Yumurta, nane ve kimyonu katarak iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapıp avuç içi ile ezerek parmağınızla ortasına bir çukur yapınız. Kaynamakta olan tenceye atın. Bir müddet sonra pişmişler suyun yüzüne çıkar. Bunları delikli bir kepçe ile alarak servis tabağına çukurları yukarı gelecek şekilde tek kat halinde muntazam olarak yerleştiriniz. Sarmısaklı yoğurdu bulgur mantılarının üzerine yayın.
Sıvı yağın içine sos malzemeleri katarak yağı kızdırın. Çok az kavurduktan sonra, yoğurdu yayılmış bulgur mantısının üzerine dokün. (Bu mantı sıcak veya soğukta servis edilebilir. Eğer sıcak servis yapılacak ise zeytinyağı yerine tereyağı kullanılabilir)