1 demet varsa taze nane yoksa 2 çay kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
100 gr margarin
50 gr tereyağı
2 kabukları çıkmış domates
4 adet çarliston biber
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Nohutları bir gece önceden ıslatınız. Sabahleyin düdüklü tencerede 15 dakika veya normal tencerede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Nohutlar ılıdıktan sonra kabuklarını soyunuz.
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız ve erittiğiniz margarinin içine atınız ve soğanlar ölmeye yakın azami bir santim uzunluğunda doğradığınız "yeşili ile birlikte" taze soğanlarıda kavrulmuş kuru soğana katarak bir miktarda beraberce kavurunuz.
Soğanlar kavrulup yuşayınca salçalarıda katarak bir miktar daha kavurunuz. Yağlı salçalı soğan kavurmasına bulguru ilave ederek bulgurlar pembe renge boyanana kadar iyice karıştırınız. Şimdi bulgura 3.5 bardak kaynamış su ve nohutu katınız. Harlı ateşte fokurdatınız. Kabuğu soyulmuş ufak ceviz büyüklüğünde doğranmış domatesleri, 1 cm uzunluğunda doğranmış çekirdeksiz çarliston biberleri, ince ıyılmış taze nanelerini kaynamaktaki bulgurun üzerine yayınız.
Tuz karabiber ve pul biberide katıp kaşıkla bir karıştırıp tencerenin kapağını kapayınız. Bulgur suyunu çekince ateşi iyice kısınız ve bir müddet sonra ateşi kapa***** Pilavı demlemeye bırakınız. Sıcak servisten önce tereyağını bir tava içinde eritip hafifçe yaktıktan sonra servis tabağındaki pilavın üzerinede gezdiriniz. Arzu edenler taze nanenin bir kısmını kı***** pilav üstünü süsleyebilirler.