İçi için; Margarin eriyince içine ince çintilmiş soğanı katınız ve kavurunuz. Kıymayı ilave ediniz kıyma suyunu çekince diğer malzemeyi de ekleyiniz bir iki defa daha çevirdikten sonra soğumaya bırakınız.
Dışı için; Köftelik bulguru rende soğan ve tuz ile karıştırınız. Ve yoğurmaya başlayınız, parçalar halinde kıymayı da yoğurulan harca katınız. Bütün kıymalar katılınca içine irmiği, ezilmiş haşlama patatesi, baharatı, unu ilave ederek yoğurmaya devam ediniz.
Bu arada yavaş yavaş su katmayı da ihmal etmeyiniz. Son olarak bütün harçı birkaç parçaya ayırarak robottan geçiriniz çıkan macun gibi harcı tekrar birbirine yediriniz. İçli Köftenin dış harcı işlenmeye hazır hale gelmiştir.
İri ceviz büyüklüğünde bir top yaparak işaret parmağı yardımı ile içini oymaya başlayınız. Elinizi devamlı ıslak tutunuz. İçli Köftenin dışı ne kadar ince olursa o kadar makbuldür. Oyulmuş köfteye kıymalı harcı küçük kaşıkla doldurun ve gene ıslak elinizle ağızı yuvarla***** kapatınız.
Hazırlanan içli köfteleri kızdırılmış sıvı yağda açık kahve bir renk alana kadar kızartınız.