PaylasimForum | Paylasmak Güzeldir...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İçli Köfte

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
-busted-
Admin
Admin
-busted-


Erkek Mesaj Sayısı : 192
Yaş : 33
İş/Hobiler : Öğrenci
Lakap : -busted-
Puanı : <div class="js-kit-rating" view="score" path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Uyarı : Türkçemizi doğru kullanalım
Kayıt tarihi : 05/07/08

Aldığı Teşekkürler
Aldığı Teşekkürler:
İçli Köfte Left_bar_bleue0/0İçli Köfte Empty_bar_bleue  (0/0)
İçli Köfte Empty
MesajKonu: İçli Köfte   İçli Köfte Icon_minitimePtsi Tem. 14, 2008 9:02 pm

MALZEMELER

250 gr az yağlı dana kıyma

3 orta boy kuru soğan

100 gr çam fıstığı kavrulmuş

100 gr ceviz içi iri kırılmış

2 çorba kaşığı margarin

1 kahve kaşığı yenibahar


Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

250 gr yağsız dana kıyma

750 gr köftelik ince bulgur

1 çorba kaşığı irmik

1 ufak soğan rende

1 orta boy patates haşlanmış

1 çorba kaşığı kırmızı biber

1 çorba kaşığı karabiber

3 çorba kaşığı tuz

½ çorba kaşığı un

1 su bardağı su (az gelirse ilave edebilirsiniz)


İçi için; Margarin eriyince içine ince çintilmiş
soğanı katınız ve kavurunuz. Kıymayı ilave ediniz kıyma suyunu çekince
diğer malzemeyi de ekleyiniz bir iki defa daha çevirdikten sonra
soğumaya bırakınız.

Dışı için; Köftelik bulguru rende soğan ve tuz ile karıştırınız.
Ve yoğurmaya başlayınız, parçalar halinde kıymayı da yoğurulan harca
katınız. Bütün kıymalar katılınca içine irmiği, ezilmiş haşlama
patatesi, baharatı, unu ilave ederek yoğurmaya devam ediniz.

Bu arada yavaş yavaş su katmayı da ihmal etmeyiniz. Son olarak bütün
harçı birkaç parçaya ayırarak robottan geçiriniz çıkan macun gibi harcı
tekrar birbirine yediriniz. İçli Köftenin dış harcı işlenmeye hazır
hale gelmiştir.

İri ceviz büyüklüğünde bir top yaparak işaret parmağı yardımı ile içini
oymaya başlayınız. Elinizi devamlı ıslak tutunuz. İçli Köftenin dışı ne
kadar ince olursa o kadar makbuldür. Oyulmuş köfteye kıymalı harcı
küçük kaşıkla doldurun ve gene ıslak elinizle ağızı yuvarla*****
kapatınız.

Hazırlanan içli köfteleri kızdırılmış sıvı yağda açık kahve bir renk alana kadar kızartınız.


Afiyet Olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://paylasimforum.ace.st
 
İçli Köfte
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PaylasimForum | Paylasmak Güzeldir... :: Güncel Hayat :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: