PaylasimForum | Paylasmak Güzeldir...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Sarmısaklı Bulgur Köftesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
-busted-
Admin
Admin
-busted-


Erkek Mesaj Sayısı : 192
Yaş : 33
İş/Hobiler : Öğrenci
Lakap : -busted-
Puanı : <div class="js-kit-rating" view="score" path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Uyarı : Türkçemizi doğru kullanalım
Kayıt tarihi : 05/07/08

Aldığı Teşekkürler
Aldığı Teşekkürler:
Sarmısaklı Bulgur Köftesi Left_bar_bleue0/0Sarmısaklı Bulgur Köftesi Empty_bar_bleue  (0/0)
Sarmısaklı Bulgur Köftesi Empty
MesajKonu: Sarmısaklı Bulgur Köftesi   Sarmısaklı Bulgur Köftesi Icon_minitimePtsi Tem. 14, 2008 9:01 pm

MALZEMELER

Bir su bardağı köftelik bulgur

150 gr. yağsız kıyma

1 bardak un

1 - 1,5 bardak kaynar su

1 yumurta

1 çorba kaşığı kuru nane

1 çorba kaşığı kimyon (silme)

Sosu Malzemeleri

150 gr sıvı yağ

10 diş sarmısak

2 dolu çorba kaşığı biber salçası

1 dolu çorba kaşığı domates salçası

2 domates rendesi

Kırmızı pul biber

½ limon suyu

1 çorba kaşığı kimyon (silme)

Süsleme için maydanoz

Tuz, karabiber



Güneydoğu Anadoluya özgü bir bulgur yemeği çeşidi.

Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, arada bir karıştırarak şişmesini
sağlayın. Soğuyunca unu katarak karıştırın. Malzemeler bölümünde yazılı
yumurta, baharatıda katarak kıyma ile birlikte iyice yoğurun. Küçük
ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, ortasına basarak bir çukur oluşturun
ve kaynamakta olan suyun içine atın.
Birbirine yapışmaması için bir iki karıştırın. (Suya yeni atılanlar
dibe çöker pişmişler yüzeye gelir.) Delikli bir kepçe ile pişmişleri
çıkararak bir kenara alın.(Köftelerin sıcak kalması için 100 dereceye
ısıtılmış fırında bekletilebilir.)
Sos için, sıvı yağı hafifçe kızdırıp, macun halindeki sarmısakları ve
diğer sos malzemelerini katınız bir miktar daha ateşte tutun. Rende
domates ile birlikte karıştırarak çekmesini sağlayın.
Kıvama gelince hazırlanan sosu köftelerin üzerine dökün. Soslu
köfteleri servis tabağına alın ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek
servise çıkarın.(Zeytinyağı fazla gelmiş ise onu servis tabağına
koymayın) Sıcak servis yapın.


Afiyet Olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://paylasimforum.ace.st
 
Sarmısaklı Bulgur Köftesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PaylasimForum | Paylasmak Güzeldir... :: Güncel Hayat :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: