6 kişi için 1 adet Patlıcan alacalı soyulur, ufak ufak doğranır. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Suları süzüldükten sonra, yağda hafifçe pembeleşinceye kadar çevrilir.
Üzerine 3 bardak su ya da etsuyu ve tuz konularak, kaynamaya bırakılır.
Kaynamakta olan suya 2 bardak pirinç ilave edilir. Ateş kısılarak kaynamaya bırakılır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınarak yarım saat kadar demlenmesi için bırakılır.
1 bardak Pirinç 5 kaşık Yağ 3 bardak SU ya da Et Suyu 1 adet Patlıcan Tuz, Kara Biber İsteğe bağlı olarak, pilav ateşten indirildikten sonra üzerinde kızgın yağ gezdirilebilir. Afiyet olsun......